maanantai 24. maaliskuuta 2014

Tortilloja!

Viikonloppu oli melko lailla tapahtumarikas, niin hyvässä kuin pahassa. Sunnuntai-aamuna sain taas muistutuksen siitä, miten pienestä elämä on kiinni. Onneksi tässä tapauksessa kaikki päättyi hyvin, mutta läheltä piti-tilanne kyllä järkytti ja laittoi asioita tärkeysjärjestykseen. Olen taas astetta kiitollisempi, että läheisilläni on kaikki hyvin.

Hieman kevyempään aiheeseen. Nimenomaan siis tortilloihin, jotka sopivat myös kevyttä linjaa noudattaville! Tämän ohjeen löysin myös aiemmin mainostamastani The Good Morning-blogista. Jauhoina käytin tosin tattarijauhoja, joten tämä ohje on myös gluteeniton. Ohjeesta tulee siis tasan yksi tortillalettu, joten kannattaa kerralla tietenkin tehdä isompi annos, jos syöjiä on enemmän.

Tortillapohja
1 muna
1 rkl maitorahkaa
1 rkl tattarijauhoja
(suolaa)

Kaikki ainekset sekoitetaan hyvin keskenään ja paistetaan pannulla molemmin puolin. Kannattaa hiukan levittää lastalla taikinaa paistovaiheessa, koska se on aika paksua ja tortillapohja jää muuten liian paksuksi. Nimim. kokemusta on! On myös järkevää antaa pohjan paistua kunnolla ensin toiselta puolelta, jolloin kääntäminen onnistuu huomattavasti paremmin.

Itse laitoin täytteeksi tonnikalaa, tomaattia, salaattia ja tietenkin maailman parasta dippikastiketta, jonka ohje löytyy täältä. Tortillan sisään voisi hyvin kääräistä jauhelihaa tai kanaa, salaattia, avocadoa, tomaattia, sipulia ja vaikkapa paprikaa. Omat täytteet valitsin sillä perusteella, että muuta ei kaapista löytynyt! Hyvää oli näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti