keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Proteiinibrowniet

Proteiinibrowniet
Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että aivan paras välipala on rahka marjojen kera. Mutta välillä on mukava maistella jotain muutakin lipeämättä silti ruokavaliosta. Brownien ideahan on, että ne jäävät hiukan kosteiksi keskeltä ja mielestäni tämä toteutui hyvin. Hiukan vähemmänkin aikaa olisi niitä voinut uunissa pitää, jolloin lopputulos olisi vieläkin mehevämpi. Näissä ei ole laisinkaan vehnäjauhoja eikä sokeria, joten sopii myös kevyempään ruokavalioon! Ohjeen sovelsin muutamasta englanninkielisestä blogista löytyneestä ohjeesta.

Nykyään monissa blogeissa on ohjeita "proteiinileivonnaisiin". Idea siis niissä on, että ainakin osa jauhoista korvataan proteiinijauheilla. Pakko sanoa, että vaikka ihan herkullisia leivonnaisia näistä tulee, niin kyllä varmastikin juhliin leipoisin ihan "aitoa tavaraa". :)

Proteiinibrowniet
1 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1 dl suklaan makuista proteiinijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl raakakaakaota tai tavallista sokeroimatonta leivontakaakaota
1 tl leivinjauhetta
2 munan valkuaista
2 kananmunaa
3 rkl kookosmaitoa
1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (sulata nesteeksi)
(makeutusta oman maun mukaan, esim. steviaa, hunajaa tms.)
(sokeritonta suklaata)
(pähkinöitä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa sekaan loput aineet niin, että seos on tasaista. Laita voideltuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä hyvin ennen kumoamista.

Laitoin sulkuihin aineet, joita oli käytetty alkuperäisissä ohjeissa. Itse en noita käyttänyt, koska mielestäni taikinassa oli tarpeeksi makeutta jo noista proteiinijauheista ja sokeritonta suklaata eikä pähkinöitä keittiöstäni löytynyt. Kannattaa maistaa taikinaa ja lisätä jotain makeutusta, jos siltä tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti