perjantai 28. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat perunarieskat

Jos haluaa tehdä nopeasti ja helposti gluteenitonta leipää, joka maistuu kaikille, niin kannattaa kokeilla tätä ohjetta!

Gluteenittomat perunarieskat
Alkuperäinen ohje löytyy Gluteenitonta leivontaa-blogista täältä. Itse hiukan muokkasin ohjetta ja laitan tähän nyt sen muokatun version. Maistoin itsekin yhden rieskan juuri uunista tulleena ja oli kyllä hyvää!

Perunarieskat
2,5 dl vettä
1 dl perunasosejauhe (tarkista gluteenittomuus!)
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1 rkl voita tai öljyä
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl voimakasta vähärasvaista juustoraastetta
1 dl raejuustoa

Kiehauta vesi ja lisää sekoittaen perunasose ja voi/öljy. Anna muussin jäähtyä hetki. (Voi käyttää myös ihan oikeaa perunamuussia, n. 2,5dl) Lisää kananmuna ja muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Nostele pellille pieniä taikinanokareita ja levitä lusikan avulla sopivan kokoisiksi. Annoksesta tulee n. 8-9 rieskaa. Pistele haarukalla ennen uuniin laittoa! Paista 250 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes ovat kauniin värisiä.

Omia lisäyksiä oli nuo juustot. Sopivat mielestäni tähän ohjeeseen hyvin, mutta ne voi jättää poiskin, jos ei halua niitä käyttää. Varmasti on hyvää ilmankin! Minulla on ilmeisesti joku pakkomielle tunkea joka paikkaan raejuustoa ja niin sitä eksyi tähänkin reseptiin. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti