keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lounas to die for

The good morning-blogin innostamana kehittelin eilen illalla raejuustosta vaikka mitä! Täytyy sanoa, että eipä olisi itselle tullut mieleen vetää rapaa sileäksi sauvasekoittimella ja tehdä siitä jäätelöä. Mutta todellakin, raejuustosta tulee sileäksi vedettynä aika kermaisan ja täyteläisen makuista. Itse käytän aina Kesoa, koska se vaan on niin paljon paremman makuista kuin muut. Mainittakoon, että aamupuuro ei ole enää mitään ilman kunnon raejuustoannosta sekoitettuna siihen. Tämän totesin jo joskus vuosia sitten: kaurapuuro ja raejuusto, kuin luodut toisilleen.

Mutta nyt siis siihen aiheeseen.  Tuosta sileästä ja kermaisesta raejuustotahnasta tuli mieleen, että sitähän voisi käyttää myös dippinä tai kastikkeena. Tänään testasin versiota johon lisäsin tuoretta basilikaa ja cajunmaustetta. Kaikki vaan sauvasekoittimalla sileäksi ja jääkaappiin hetkeksi makuuntumaan.

Sillä välin paistoin jauhelihan ja keitin riisin. Suosittelen muuten ostamaan kaupan lihatiskiltä jauhelihan eikä niissä vakuumipaketeissa. Niissä meinaan on eroa. Vähärasvaista naudan jauhelihaa käytin siis tässä. Maustoin jauhelihan reilusti myös tuolla samaisella cajunmausteella. Sekaan muutamia kirsikkatomaatteja puolitettuina ja pakasteherneitä. Sitten vaan annokseen n. desi kypsää riisiä ja tuo raejuustokastike sekaan. Melkein nousi tippa linssiin, kun oli niin taivaallista!! Tässäpä vielä kuva mun tän päivän herkkulounaasta:

Täydellinen lounas
Vieläkin kuola valuu pelkästä ajatuksesta. Raejuustotahna toi tähän mun perusruokaan aivan ihanan kermaisan maun ja suutuntuman. Suosittelen kokeilemaan!

Laitan vielä ohjeen ihan erikseen, niin näyttää virallisemmin ruokablogilta. :) Toki paistoin kerralla koko jauhelipaketin ja riisiä reilummin ja jaan ne sitten pakasterasioihin, mutta laitan ohjeen yhden annoksen mukaan.

Jauhelihaa ja riisiä kermaisella cajun-kastikkeella

100 g naudan jauhelihaa
40 g riisiä (kuivapaino)
pakasteherneitä
kirsikkatomaattia
suolaa, pippuria, cajunmaustetta, sipulijauhetta (tai mitä tahansa maustetta, mistä tykkää) maun mukaan

Paista jauheliha ja mausta se hyvin. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Heitä lopuksi puolitetut tomaatit ja pakasteherneet sekaan.

Cajun-kastike
120 g raejuustoa
tuoretta basilikaa muutama lehti
cajun-maustetta reilu ripaus

Koko setti sileäksi seuvasekoittimella korkeassa astiassa.

Lopuksi kaikki aineet sekaisin ja nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti