tiistai 22. huhtikuuta 2014

Savusiikaherkkua ja Ville Vallaton-jätskiä!

Välillä (aika usein) iskee mahdoton avokadohimo. Avokado sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin herkkuihin. Se antaa esim. smoothieille todella kermaisen rakenteen. Onhan se täynnä hyvää rasvaa!

Avokado-tonnikala- tai -kanasalaatti ovat suosikkejani. Avokado käy myös kastikkeeksi, paitsi sille kuuluisalle pastalle, niin myös riisille. Pääsiäisherkkuna minulla oli avokado-savusiikariisiä. En nyt mairittelevampaa nimeä tälle loistokkaalle ruualle keksinyt, mutta voin vakuuttaa, että se oli hyvää!
Maailman yksinkertaisin gourmet-ruoka :D
Savusiika-avokadoriisi (1 annos)
n. 100g savusiikaa
puolikas avokado
1 dl riisiä (kypsänä)

Jos riisin osaa keittää ja kalan suurin piirtein perata, niin tässä ruuassa ei paljon muuta kikkailua ole. Kaikki ainekset sekaisin ja syömään.

Jälkkäriosasto on tietenkin aina kiinnostava. Lämpimillä keleillä tekee mieli jotain raikasta ja viileää. Eli jäätelöä! Tämän reseptin löysin The Good morning-blogista. Muokkasin tosin vielä hiukan yksinkertaisemmaksi.

Ville Vallaton-jätski
1 banaani
2 päärynää
1 avokado

Paloittele banaani ja päärynät kuorittuina ja laita pakastimeen jäätymään. Soseuta jäätyneet hedelmät ja avokado blenderissä tai sauvasekoittimella. Jos tulos on liian paksu, niin laita sekaan loraus maitoa, kunnes rakenne on mielestäsi hyvä. Nauti heti!

Päärynäpehmistä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti