torstai 10. huhtikuuta 2014

Puuropannukakut eli aamupuuroa kiinteämmässä muodossa!

Olen aamupuuroihminen henkeen ja vereen. Päivä ei lähde käyntiin ilman aamupalaa kyllä mitenkään! Poikani on perinyt minulta tämän: meille on aika turha jutella mukavia aamusta ennen kuin aamupuuro on lautasella.

Itse siis syön mieluiten puuron puurona ihan joka ikinen aamu. En kyllästy koskaan kaurapuuroon. Vaihtelua saa marjoilla, mehukeitolla, kanelilla, kookosöljyllä, maapähkinävoilla, pähkinöillä, banaanilla, taateleilla jne. Ei siis kaikkia noita yhtäaikaa kuitenkaan. Raejuusto kuuluu tietenkin aina puuroon. :)

Monia inhottaa puuron rakenne. Kaurapuuro olisi kuitenkin varsin hyvä aamupala sen suhteen, että siitä saa hiilareita reippaasti ja niitä voi aamulla syödä kyllä ihan huoletta. Päivän aikana ne tulee kulutettua. Raejuuston kanssa syötynä puuro pitää nälän loistavasti lounaaseen saakka. Huomauttaisin myös, että ilman raejuustoa minulla ainakin on nälkä ennen kuin ehdin kotoani Helsinkiin! Raejuuston proteiini pitää kylläisenä.

Jos siis haluaisit syödä puuroa aamuisin, mutta et sen rakenteesta pidä, niin tässä ohje puuropannukakkuihin!

Puuropannukakut (1 annos)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl raejuustoa
1 kananmunan valkuainen
(0,5 dl maitoa)
ripaus suolaa
(halutessaan voi lisätä myös makeutta, esim. hunajaa. Vanilja sopii myös hyvin)

Surauta kaurahiutaleet korkeassa astiassa sauvasekoittimella hienommaksi jauhoksi. Varoituksen sana: Astia todellakin saa olla korkea eikä sauvasekoitinta kannata kauheasti nostella. Ne meinaan lentelee tosi helposti ulos sieltä astiasta. Believe me. Jos omistaa blenderin, niin sillä on varmaan helpompaa.

Lisää joukkoon muut aineet  ja sekoita tasaiseksi. Maidon laitoin sulkuihin, koska sen voi hyvin jättää pois. Maidon kanssa tehtynä näiden sisus on pehmeämpi, mutta jos haluaa rapeita ja vielä vähemmän puuromaisia pannareita, niin maitoa ei kannata laittaa. Taikina on toki silloin aika tönkköä, mutta saa sen levitettyä pannulle lusikan kanssa.

Paistetaan miedolla lämmöllä pannulla molemmin puolin. Kannattaa antaa paistua hyvin ennen kääntämistä. Jos taikina on liian raakaa kääntövaiheessa, niin ne ei pysy kasassa. Niin ja pannulle tilkka öljyä!

Nauti esim. maapähkinävoin ja banaanin kera! Voikohan maapähkinävoista saada yliannostuksen? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti