keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mustapapubrowniet

Näitä tehdään nyt vähän joka blogissa, joten päätin minäkin tarttua haasteeseen! Tein oman versioni yhdistelemällä ideoita muiden resepteistä. Pakko kehaista, että toisin kuin yleensä tällaiset "huijausherkut", niin tämä on todella hyvää! Just sellaista tahmaista ja kosteaa, millaista brownien kuuluu olla. Ei uskoisi, että niissä on pääraaka-aineena papuja. Päällä maapähkinävoita, yllättäen. Suklaa ja määpähkinävoi, match made in heaven.

Ovat muuten sitten aika tuhtia tavaraa. Pieni pala riittää. Ja ehdottomasti syötävä vasta seuraavana päivänä eikä heti uunista tultua. Maut tasaantuu ja pavun maku häviää piiraan levätessä yön yli jääkaapissa.


Mustapapubrowniet maapähkinävoilla
Mustapapubrowniet

1 prk mustapapuja (gogreen)
5 taatelia (kuivattuja kivettömiä)
4 rkl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
1/3 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata

Päälle 2 rkl maapähkinävoita

Kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta ajetaan tasaiseksi taikinaksi joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Mitä sileämpää, sitä parempi lopputulos. Suklaa rouhitaan ja sekoitetaan taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 20 min. Tuotos voi vaikuttaa vielä kovin pehmeälle uunista ottamisen jälkeen, mutta jäähtyessään kyllä jähmettyy.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti