perjantai 30. toukokuuta 2014

Mignon-riisikakut (terveelliset totta kai) akuuttiin suklaanhimoon

Harvemmin iskee mikään herkkuhimo, mutta tänään teki mieli ruuan jälkeen jotain hyvää. Suklaata tarkemmin ottaen. Kaapista ei onneksi löytynyt yhtäkään "pahan päivän varalle" ostettua suklaalevyä tai patukkaa, mutta sen sijaan kaapissa lymyili raakakaakaopussi. Hetken aikaa mietiskelin, mihin muotoon raakakaakao tällä kertaa muuntautuu ja päädyin ensin tekemään siitä pirtelön, joka kuitenkaan ei ollut mikään suoranainen makuelämys. Kyllä sekin juotua tuli eikä kyllä enää edes tehnyt mieli suklaata sen jälkeen. Silmiin osui kuitenkin maapähkinävoipurkki, joten päädyin vielä toiseen suklaiseen kokeiluun.

Päädyin tekemään suklaista levitettä, josta tuli kyllä epäilyttävän hyvää. Maistui ihan Mignon-suklaamunalle! Tarkkoja mittoja ei ole, koska tein fiilispohjalta, kuten yleensä aina kokkaillessa tai leipoessa. Ainekset kuitenkin laitan ja "suurinpiirtein"-mitat.
Mignon-levite ja riisikakku. Perfect match.
Mignon-levite
2 rkl maapähkinälevitettä (makeuttamaton, esim. Amona)
1 rkl kookosöljyä
juoksevaa hunajaa oman maun mukaan (testaa makua, kun olet lisännyt kaakaon)
vanilja-jauhetta veitsenkärjellinen
1 rkl raakakaakaojauhetta
3/4 rkl (kolme neljäsosaa, eli vähän reilu puolikas)

Lämmitä hetki maapähkinälevitettä ja kookosöljyä mikrossa. 15 sekuntia riittää. Lisää kaakao ja hunaja sekä vaniljajauhe ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Levite ei kovetu täysin jääkaapissa, mutta muuttuu juoksevasta levitemäiseksi. Säilytys siis myös jääkaapissa. Nauti vaikkapa riisikakun kanssa tai lusikoi sellaisenaan. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti