keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Viikon mietteitä

Tällä viikolla on jäänyt juoksut aika vähiin. Viikon toisen lenkin tein tänään. Ei oikein kulkenut, mutta 4 km kuitenkin hölköttelin. Vasta viimeisellä kilometrillä alkoi juoksu tuntumaan mukavalle ja hetken harkitsin vielä pienen lisämutkan tekemistä, mutta se jäi vain harkinnan asteelle. Ihan hyvä fiilis jäi kuitenkin tuosta. Kotona katselin Sportstrackerista, että nyt olin hiukan jopa kovempaa vauhtia juossut tuon lenkin kuin aiemmat. Ehkä se olikin syynä, että tuntui raskaammalta.

Lenkki tehty!
Vähän on muutaman viime lenkin jälkeen lonkkia kolottanut! Vanhuus ei näemmä tule yksin. Ystäväni, jonka juoksublogia voi lukea täällä, kertoi, että myös hänellä oli alussa ollut samaa ongelmaa. Huh, ehkä ei siis ole mitään vakavaa? Hän neuvoi tekemään jalan heilautuksia ja "pyörittelyä", siten, että lonkat liikkuu. Jospa se auttaisi. On kyllä hyvä, että on joku kokeneempi, jolta voi kysellä neuvoja ja vinkkejä.

Eilen tein myös kahvakuulatreenin ja lämmittelin sitä ennen juoksumatolla 15 min. Vauhti oli 7km/h eli aika hölköttelyä. Kyllä siinä silti hiki kerkesi tulemaan. Huvittavaa on, että mun 6-vuotias poika juoksi illalla yli kasin tuntivauhtia. Viiden minuutin kohdalla sammutin juoksumaton, kun ei vieläkään olisi lopettanut. Eikä ees ollu hengästynyt! Vähän on kovempi juoksemaan poika kuin äiti.

Pikkasen on nyt ruokien kanssa säätöä, kun paino putoaa edelleen. Syön saman verran kuin ennen juoksuharrastuksen aloittamista, mutta juoksu tietysti kuluttaa aika paljon. Enpä olisi uskonut, että ongelma voi tulla näinkin päin! Syön kuitenkin määrällisesti ihan isoja annoksia ruokaa. No, tuskin tästä nyt mitään suurta pulmaa tulee. Kaloreita on kuitenkin aika paljon helpompi syödä kuin kuluttaa. :)

Loppuviikko meneekin ihan jossain muualla kuin kotona. Kyllä mä muodon vuoksi ainakin pakkasin lenkkikamppeet mukaan, mutta jää nähtäväksi, tuleeko niitä käytettyä. :) Kesä jo lähellä ja elämässä muutakin kivaa ajateltavaa kuin juoksu! Aika mukavasti on asiat siis.

Päivän kissapiristys tähän loppuun. Söin lounasta (joo sohvalla, kun lapset ei ollu näkemässä) ja joku ihan hiukan himoitsi mun ruokaani.
Älä himoitse lähimmäisesi lounasta.

2 kommenttia:

  1. Heiluttelusta ja pyörittelystä on tosiaan apua ja lenkin alkuun pieni kävelypätkä. :)

    VastaaPoista
  2. Niin no mähän oon luonnollisesti lähteny suoraan kotiovelta juoksemaan! :)

    VastaaPoista