keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Letut ilman sokeria, maitoa ja vehnäjauhoja

Voiko letut olla hyviä, jos niissä ei ole käytetty ollenkaan maitoa, vehnäjauhoja eikä sokeria? Kaksi huomattavan nirsoa makuraatilaista tuli siihen tulokseen, että kyllä voi! Nämä letut suorastaan vietiin käsistä.

Mitä niissä letuissa sitten on? No tietenkin banaania ja kananmunaa! Siinä siis pääraaka-aineet. Lisäksi laitoin lusikallisen kylmäpuristettua kookosöljyä ja maapähkinävoita. Maustoin taikinan kanelilla,  vaniljajauheella (ei sokeria, vaan pelkkää vaniljaa) ja ripauksella kardemummaa. Kaikki raaka-aineet surautin sauvasekoittimella tasaiseksi ja paistoin lettupannulla kookosöljyssä. Kylmäpuristettu kookosöljy on erittäin terveellistä, mutta esim. miedonmakuinen oliiviöljykin käy hyvin tuon tilalla. Tässä siis terveellinen vaihtoehto esim. välipalaksi lapsille tai miksei itsellekin. :)
Banaani antaa letuille mukavasti makeutta, joten jäiset marjat riittävät lisukkeeksi. Nämä letut eivät kaipaa kaverikseen hilloa!

Letut (gluteeniton, jauhoton, maidoton, ei lisättyä sokeria)
1 iso kypsä banaani
3 kananmunaa
1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl maapähkinävoita
ripaus kanelia, kardemummaa ja vaniljaa
(jos ei käytä maapähkinävoita tai käyttää suolatonta versiota, niin ripaus suolaa voi olla paikallaan)

Kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella ja paistetaan kookosöljyssä lettupannulla keskilämmöllä. Tästä määrästä tulee n. 12 pikkulettua. Koska letuissa ei ole laisinkaan jauhoja, ne ovat herkemmin hajoavia kuin tavalliset letut käännettäessä. Kannattaa siis antaa niiden paistua rauhassa siten, että taikina on hyytynyt päältä ja kääntää varovasti liuttamalla lasta kokonaan letun alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti