maanantai 2. kesäkuuta 2014

Jaksaa, jaksaa vai jaksaako?

Viime päivinä on ollut aika negatiivinen fiilis oman juoksukehityksen suhteen, vaikka itseasiassa viimeisin lenkki oli pisin koskaan juoksemani ja vauhtikin oli hiukan kovempi kuin aiemmin. Silti viime lenkeillä juostessa on ollut todella väsynyt olo eikä oikein sellaista nautintoa ole tuntunut. Ehkä osasyynä sekin, että kahdella viime lenkillä on ollut joko todella kylmä tai sitten on satanut kaatamalla.
Huomatkaa loppukiri! :)
 Pitäisi varmasti olla tosi iloinen, että parissa kuukaudessa on kehittynyt alle puolen kilsan juoksijasta kuuden kilometrin juoksijaksi. Silti tuntuu, että vieläkin viimeinen kilsa on tosi väkisin juoksemista. Jalat on ihan puhki ja juoksuasento selkeästi huononee. Miksi? Mihin ne voimat loppuvat niin yhtäkkiä? Toisaalta, ei kai voi olettaa, että nollatasolta noustaan muutamassa kuukaudessa maratoonariksi.

Viime päivinä myös vatsa on reistaillut. Olen vähän vaivihkaa lisäillyt päivittäiseen ruokavaliooni kauran lisäksi muitakin kotimaisia viljoja, koska niillä saa helposti hiukan nostettua energiamäärää hiilareiden muodossa. Näköjään ei kannata. Jostain muusta on nyt ne kalorit saatava ja jätettävä ruisleivät muiden syötäväksi. Minä herkuttelen jatkossakin vaan tällä:
Mantelimaitoon keitetty kaurapuuro, maapähkinävoita, kookosöljyä, raakakaakaota. Ja tietysti raejuustoa. Tästä ei herkku voi paremmaksi muuttua. Oikeaa lohturuokaa!
Jos nyt pitäisi lähteä autiolle saarelle, niin äkkiseltään tulisi mieleen ottaa mukaan kattila ja kaurahiutaleita. Ja kristallisuolaa. Niillähän pärjäisi jo pitkälle. Oikeasti, jos valintana on yllä oleva kaurapuuroannos ja tai annos jäätelöä, niin valitsisin puuron.

Jotta ei jää sellainen kuva, että syön vain kaurapuuroa, niin laitetaan nyt vielä kuva mun nyhtökanasalaatista. Olipas hyvää! Tältä näyttää oikea ruoka:

6 kommenttia:

  1. Välillä ei vaan kulje! Oothan muistanu myös levätä? Toivottavasti pian taas askel rullaa kevyesti :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä oon levännytkin (siis välipäiviä pitänyt), mutta tosiaan ihan ehkä fyysistä väsymystä on ollut, kun yöunet jääneet vähän lyhyiksi. Nyt on on otettu kyllä sitäkin puolta takaisin. :)

    VastaaPoista
  3. Se väsymys kyllä vaikuttaa suoritukseen.

    VastaaPoista
  4. Ruokapaasaaja täs moi :) Tuohon lenkistä väsymiseen kommentoisin,että toki niitä "virrattomia" lenkkejä ja päiviä mahtuu kaikkien juoksijoiden elämään, mut miä silti kehottaisin lisäämään sun ruoka-annoksiin hiilaria. Siis ihan pastaa, täysjyväriisiä tai -pastaa. Koska et todellakaan ole mikään painonpudottaja, sun kropan tärkein polttoaine on hiilari. Mitä enemmän niitä vältät, sitä vähemmän energiaa saat. Kun treenasin puolimaratonille, mun oli pakko lisätä jo olemassa olevia hiilari määriä lounaalle ja päivälliselle, koska puhti alkoi loppua. Juoksukoulussakin tätä painotettiin! Mulla oli just 1.5kk tauko kokonaan juoksusta ja kolmas lenkki meni jo 9km, ilman hyytymistä. Toki tuntui jaloissa, mutta energiaa riitti loppuun asti.

    VastaaPoista
  5. Joo, viime aikoina oon yrittäny kuunnella omaa kroppaani ja syönyt, mitä on tehnyt mieli. Ja on kyllä tehnyt mieli hiilareita. Puuroa vielä illallakin. :D Ja oon syönyt myös pastaa ja perunaa (uusia perunoita ei voi missata). Olin aivan varma, että paino ois noussut, mutta ei.

    VastaaPoista