tiistai 3. helmikuuta 2015

Pähkinäinen bataattikeitto ja kauraleipäset

Alkaa olla kevättä ilmassa, vaikka ulos katsoessa ei ehkä se ole ensimmäisenä mielessä. Yön aikana lunta on tullut melkoisesti ja meidän takaterassi näyttää tällä hetkellä tältä:
Terassikeli
Päivä on kuitenkin jo selkeästi pidentynyt ja olo on energisempi. Vaikka en kovin lumesta välitä, niin onhan tuolla ulkona aivan uskomattomat näkymät! Olen myös tauon jälkeen innostunut hölkkäilemään. Joulun jälkeen en ole saanut itsestäni irti mitään huimia urheilullisia suorituksia. On ollut todella laiska olo. Kuten aiemmin totesin, kevät tekee tuloaan ja tekee taas mieli lähteä ulos. Hölkkälenkit olen tosin tehnyt juoksumatolla. Tänään kävin ihastelemassa lumisia maisemia. Ulkoilun jälkeen maistui lämmittävä keitto, jota tein ihanan ystäväni ja naapurini vinkistä. Olipa hyvää! Bataatti ja maapähkinävoi, match made in heaven.

Pähkinäinen bataattikeitto
1 bataatti
kanalientä (siis vettä ja kanaliemikuutio :) )
1-2 rkl maapähkinävoita
(Sambal Oelek-chilitahnaa)

Keitä kuoritut bataattilohkot kanaliemessä pehmeiksi. Sopiva määrä lientä on sen verran, että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Lisää maun mukaan maapähkinävoita ja soseuta. Voit lisätä tässä vaiheessa nestettä, jos sose on liian paksua. Itse tykkään, että sosekeitossa on pientä tulisuutta ja lisäsin myös chilitahnaa, mutta sen voi hyvin jättää pois.
Pähkinäinen bataattikeitto ja kauraleipänen
Kauraleipäset (4 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
pieni tilkka maitoa tai vettä
(juustoraastetta päälle)

Sekoita hiutaleet, kananmuna, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää sen verran maitoa/vettä, että muodostuu lusikoitava taikina. Eivät leviä juurikaan uunissa, joten levitä lusikan kanssa sopivan malliseksi. Paista 225 asteessa 5-10 min, kunnes ovat kauniin ruskeita.

En ole aiemmin kovin paljon valokuvaillut, mutta nyt parin vuoden aikana olen innostunut napsimaan kuvia erityisesti luonnosta. Lenkillä en tietenkään kameraa pidä mukana, mutta välillä sielläkin on pakko pysähtyä nappaamaan kännykällä kuva jostain ihmeellisen kauniista asiasta! Olen huomannut, että kuvaamisen myötä luonnossa huomaa paljon enemmän kiinnostavia yksityiskohtia ja sellaista kauneutta, johon ei aiemmin ole kiinnittänyt mitään huomiota. Ei voi kuin ihmetellä ja ihastella, kuinka upeassa maailmassa elämme. Laitan loppuun muutaman kännykällä napsaistun kuvan tämän päivän kävelylenkiltä.








2 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä kuullostava resepti, pakko kokeilla pian itsekin!
    Kirjoitin omista ruokailutottumuksista postauksen
    https://ireachforthestars.wordpress.com/2015/02/03/102/
    Innolla odotan uusia ruokaideoitasi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eve! Kävinkin lukemassa blogiasi. :)

    VastaaPoista