perjantai 6. helmikuuta 2015

Avokadoja siellä, avokadoja täällä. Testissä myös avokadopuuro!

Olen jo aiemmin muutamaan otteeseen ylistänyt avokadoa blogissani. Ennen ostin niitä kalliiseen kilohintaan syöntikypsinä, koska ne pussissa myytävät halvemmat avokadot olivat aina jotenkin epäkelpoja. Ensin kivikovia ja kun ne sai kypsymään, niin sitten ne oli mätiä. En tiedä, mitä tehdään nykyisin toisin, mutta olen viime aikoina onnistunut saamaan aivan täydellisiä pussiavokadoja. Ainoa ongelma vaan on se, että ne kaikki kypsyvät samaan aikaan, joten niitä on syötävä ihan hirveästi. Sekään ei sinänsä ole minulle ongelma, koska ne on niin hyviä! Jopa kanssani asustelevat kaksi nirsoa syövät niitä.

Viime päivien hittituote meidän perheessä on ollut banaani-avokadojäätelö. Yksinkertaista, helppoa ja makuraadin mukaan parempaa kuin kaupan jäätelö. Aika paljon sanottu. Olen samaa mieltä ja mikä parasta, tästä jäätelöstä ei tule jälkeenpäin yhtään ällöttävää oloa. Eilen hifistelin ja lisäsin joukkoon muutaman jäisen mansikan ja tuoretta minttua.
Banaani-avokadojäätelö, mansikka-minttu twistillä.
Reseptiä en viitsi kirjoittaa sen kummemmin, koska se on niin naurettavan yksinkertainen. Yksi jäädytetty banaani ja puolikas avokado blenderiin (+halutessaan muita makuja) ja surautetaan kuohkeaksi. Laitan usein joukkoon vähän vaniljaa ja kanelia, jos teen pelkästä banaanista ja avokadosta jäätelön. Tai jos haluaa kirpeämmän version, niin voi lisätä hiukan sitruunamehua joukkoon.

En ole aikoihin syönyt riisikakkuja. Jostain syystä niihin välillä tulee himo ja sitten syön niitä päivittäin, kunnes tulee stoppi. Viime keväänä rouskuttelin niitä maapähkinävoin ja banaanin kanssa. Tämän kevään hitti (henkilökohtainen hitti ainakin) on riisikakut päällystettynä avokadolla. Päälle ripaus suolaa ja pippuria. Täydellistä!
Riisikakkua ja avokadoa. Ihanat värit!
Tänään selaillessani facebookia, osui silmiini mainos, jonka yhteydessä hehkutettiin uutta reseptiä, "avokadopuuroa". Todellista täsmämarkkinointia kaurapuuro- ja avokadofanille. Pitihän sitä(kin) kokeilla, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että ajatus puuron ja avokadon yhdistämisestä ei kovin houkuttelevalta kuulostanut. Eikä muuten näytä:
Avokadopuuro
Tein mikrossa tavalliseen tapaan kaurapuuron veteen, maustoin suolalla ja valmiiseen puuroon sekoitin muussattua avokadoa. Ei se pahaa ollut, jos nyt ei uudeksi puurosuosikiksikaan noussut. Aika miedosti avokado maistui puuron seassa. Puuron rakenteesta tuli avokadon rasvaisuuden ansiosta "liukkaampaa", joten ei vaatinut joukkoon maitoa tai muuta lisuketta. Banaania viipaloin joukkoon ja se sopi hyvin. Mukavaa vaihtelua aamupuuroon ja varmasti tulen toistekin kokeilemaan.

Toinen syy, miksi olen avokadoja viime päivinä syönyt paljon, on se, että vatsani on nyt viikon verran oikutellut oikein tosissaan. Jätin kokonaan maidon pois enkä leipiin ole koskenut. Kahvin vaihdoin teehen ja kasviksistakin olen yrittänyt löytää ne helpommin sulavat. Lihaa en ole syönyt muutamaan päivään ollenkaan. Ainoastaan kalaa ja kananmunaa. En enää tiedä, mitä voisin ruokavaliostani karsia ja mikä ongelman aiheuttaa! Aiemmin olen yhdistänyt vatsan turpoamisen, kipuilun ja huonon olon perunaan, ruisleipään, palkokasveihin, maitoon ja keinotekoisiin makeutusaineisiin ja sellaisiin tuotteisiin, mihin on lisätty kuitua (esim."ruuansulatusjugurtit). Nyt en ole syönyt mitään noista ja silti olo on ollut monenä päivänä hirveä. Rajoittuneella ruokavaliolla siis mennään toistaiseksi ja probiootteja syön. Ostin jopa Molkosan-herajuomaa. Onpahan ilkeän makuista/hajuista ainakin veden kanssa juotuna. Katsotaan, saanko kotikonsteilla vatsani kuntoon, vai pitääkö ihan lääkäriin mennä ihmettelemään asiaa. On ennenkin kausittain ryppyillyt, joten mikään uusi ilmiö tämä ei ole. Pitkän aikaa on kuitenkin ollut vatsa hyvässä kunnossa, mutta nyt jälleen huono kausi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti