perjantai 7. marraskuuta 2014

Nyt on aika keventää, että jouluna voi herkutella!

Jos kuukausia kuvailtaisiin täytekakkuna, niin marraskuu olisi se hieman liian tummaksi kärähtänyt pohja. Tai irtokarkkipussista ne kovettuneet lakut, joita kukaan ei oikeastaan halua syödä, mutta tulipahan otettua. Tai konvehtirasiasta ne pari viimeistä, ananaksen makuista konvehtia. Täysin turha kuukausi jotenkin siedettävän lokakuun ja tunnelmallisen joulukuun välissä. Sellainen väliinputoaja. Tulikohan jo tarpeeksi selväksi, että eletään vuodenaikaa, jonka voisi minun puolesta ohittaa? Valoisaa ei ole edes keskellä päivää ja tiellä on viisi senttiä loskaa. Kylläpä houkuttaa lähteä lenkille. Menen silti.
Tyylikkäästi pukeutuneena, heijastimia unohtamatta! :)
Jos on keväällä ja kesällä ihana rouskutella tuoreita kasviksia ja syödä salaatteja, niin nyt ne eivät houkuta yhtään! Kesällä söin muutenkin suurimman osan ruuistani kylmänä. Valmiiksi jääkaappiin tehtyjä annoksia ja sieltä vaan suoraan ääntä kohti. Ah, miten helppoa! No, mitäs nyt sitten söisi, kun jo ajatus kylmästä salaatista puistattaa. Keittoja tietenkin! Tällä viikolla olen tehnyt kukkakaalisosekeittoa ja tomaatti-basilikakeittoa. Oikein hyviä olivat. Tosin proteiinia noista ei juurikaan saa, joten jotain lihaa tai kalaa on siinä sivussa popsittava.

Jouluun on aikaa reilu kuukausi. Nyt on siis hyvä hetki alkaa keventämään ruokavaliota. Turhat herkut voisi ainakin ihan huoletta nyt hyvästellä hetkeksi, niin jouluna ne maistuvat kaksin verroin paremmilta! Suurin osa dieteeistä ja kuntoiluharrastuksista aloitetaan tammikuussa, mutta miksi et alottaisikin jo nyt? Itse aion nyt ottaa loppuvuoden loppukirin ja ottaa tavoitteeksi vähintään kolme juoksulenkkiä viikossa ja saman verran lihaskuntopäiviä. Painoa minun ei tarvitse tästä pudottaa, mutta ruoan ravinteikkuuteen voisin kiinnittää huomiota enemmän.

Palataan nyt vielä kerran synkistelemään aihetta "marraskuu". Mikä siitä tekee niin kamalan kuukauden? Lähinnä ehkä se, että on pimeää ja kylmää. Ja kun on pimeää ja kylmää, niin kaikki ihmiset möllöttävät kotona telkkaria katsellen. Kesällä näkee naapureita päivittäin ja lapsilla on aamusta iltaan asti kavereita. Itsekin tulee helposti vielä iltasella lähdettyä kyläilemään ystävien luo tai pyydettyä heitä tänne. Nyt yhtäkkiä ei ole ketään missään. Ainoa hyvä puoli marraskuussa on se, että silloin voi polttaa kynttilöitä ja istua oman kullan kainalossa sohvannurkassa juomassa glögiä. Ai niin, eihän mulla ole sellaista! Siis sitä kultaa. Sohva kyllä löytyy ja glögiäkin olisi kaapissa.

Jottei nyt ihan menisi masennuksen puolelle, niin laitan loppuun yhden biisin, jota itse asiassa inhosin yli kaiken vielä 10 vuotta sitten. Tämä sattui soimaan eilen autoradiossa, kun ajeltiin lasten kanssa kauheassa lumi/räntäsateessa kotiin. Väkisin alkoi hymyilyttää. Aika hyvät sanat itseasiassa. Samuli Edelmann ja Mun sydämellä on kypärä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti