perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pullukka Run lähestyy!

Ja olo on kaikkea muuta kuin juoksemisen kannalta hyvä. Viime viikolla jouduin käymään silmätulehduksen vuoksi lääkärissä ja sen jälkeen iski flunssa. Eli nyt koitetaan lepäillä ja laittaa kädet ristiin, että viikon päästä olisi juoksukunnossa. En ole aikoihin juossut edes täyttä viittä kilometriä, joten ihan rutiinilla toi lenkki ei tule menemään. Mutta onneksi kyseessä on kuitenkin tapahtuma, jossa ei niin hampaat irvessä tarvitse juosta. :)

Mikä tuoksu! Kesä!

Olen muutenkin viime päivinä kelaillut mielessäni juoksuharrastusta. Tulen sitä toki jatkamaan, mutta mitään maratoonaria minusta tuskin koskaan tulee. Keväällä vielä pohdin, josko ensi vuonna osallistuisi puolimaratonille, mutta olen nyt hieman kyllä hautaamassa ajatuksen. Syynä se, että en pidä kovin mielekkäänä puuhana juosta yli tunnin lenkkejä. Puolesta tunnista tuntiin on ihan kiva aika juosta eli 5-10 km voisi olla sellainen sopiva matka mulle, mitä jatkossakin hölköttelisin. Harrastan liikuntaa kuitenkin ihan oman hyvinvointini, niin henkisen kuin fyysisen, vuoksi. Olen aika kärsimätön ihminen ja teen asiat mieluusti nopeasti ja tehokkaasti. Sama pätee liikuntaankin. Pitkät lenkit ei siis ole mun pala kakkua. Toisekseen, lonkka on alkanut vihoitella jo näistäkin juoksulenkeistä, joten rauhassa on nyt edettävä.

Ehdottomasti kuitenkin haluan ylläpitää saavutettua kuntoa ja nautin siitä, että jaksan juosta noinkin pitkiä matkoja. Viime kesänä olisin nauranut, jos joku olisi sanonut, että juoksen 6-7 km lenkkejä ensi kesänä. En niin ikinä olisi uskonut itsestäni.

Viime viikolla telkkarissa juteltiin "polkujuoksusta". Jäin kuuntelemaan ja innostuin asiasta. Ideana siis yksinkertaisesti on juosta maastossa, polkuja pitkin, eikä tiellä. Vähän niin kuin suunnistusta, mutta ilman rastien etsimistä. Mikä sinänsä sopii mulle, koska en ikinä niitä ollut kovin hyvä löytämään. :) Nautin myös tosi paljon luonnossa liikkumisesta. Siellä mieli todella lepää. Mukavana juttuna pidän myös sitä, että vaikeakulkuisissa paikoissa ei tietenkään vauhdilla ole kovin suurta väliä. Lisäksi epätasainen alusta ja korkeuserot kehittävät esim. tasapainoa ja keskivartalon lihaksia ihan eri tavalla kuin tiellä juokseminen. Tää vaikutti heti mun jutulta!
Välillä pitää ottaa ihan rennosti ja nauttia kesäherkuista
Mun piti vielä kirjoittaa liikunnan vaikutuksesta itsetuntoon, mutta tuli jo niin pitkä teksti, että jääköön ensi kertaan. Jäin pohtimaan tuota asiaa, kun minulta kysyttiin, miten jätetyksi tuleminen vaikutti itsetuntoon. Seuraavassa päivityksessä aiheesta siis lisää, mutta laitetaan siihen sopiva biisi jo nyt kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti