torstai 1. tammikuuta 2015

Rasiaruokia, rahkaa ja uuden vuoden lupauksia

Siinä mielessä otsikko hämää, että en tehnyt niin ainoatakaan uuden vuoden lupausta, koska tähän ikään olen jo oppinut, että aika harvat lupaukset on tehty pidettäväksi. Jos jotain olisi pitänyt luvata, niin ehkä sen, että kunnioitan tänä vuonna enemmän itseäni enkä anna muiden kohdella minua siten kuin en muitakaan kohtelisi.

On jännä juttu, miten yksi päivä voi vaikuttaa psyykkisesti niin paljon! Joulukuun viimeinen päivä on aina jotenkin synkkä ja täynnä kaikkea vanhaa. Tammikuun ensimmäinen päivä taas on täynnä fiilistä paremmasta. Jos vielä joulukuun lopulla kaivellaan viimeisiä lanttulaatikon rippeitä, niin tammikuussa suuntaudutaan jo kevääseen ja raikkaisiin ja värikkäisiin ruokiin. Näin ainakin itselläni käy. Se ruoanlaiton ilo, mikä viimeistään marraskuun pimeässä katoaa, palaa taas. Niinpä eilen kokkailin jo rasiaruokia. Siis valmiita ateroita pakasterasioihin. Voi kuulostaa melko tylsälle, mutta muuten ei tulisi vain itselle tehtyä kunnon ruokaa.
Eikö näytäkin houkuttelevalta?
Jouluna "säännöllinen" ruokailu sai hiukan eri merkityksen kuin normaalisti. Jääkaapilla tuli käytyä aika säännöllisesti ja välissä vielä herkkuja. Ihme kyllä, painoon ei moinen pyllyily vaikuttanut, mutta toki huomaan, että turvotusta on tullut. Olo ei ole freesi eikä timmi. Eikä ihme, kun parin viikon aikana on vietetty kunnon hiilarikekkereitä. Nyt on edessä paluu arkeen, eikä se vaikuta yhtään ikävältä vaihtoehdolta!
Näyttää ruualta.
Juttelin ystävän kanssa siitä, että terveellinen ruoka on lopulta aika yksinkertainen juttu. Jos ruoka-annoksessa kaikki ainesosat on tunnistettavissa siksi, mitä ne on, niin ruoka luultavasti on ravitsevaa ja hyvää. Kuten tuossa minun ateriassani on riisiä, kanaa ja kasviksia. Kaiken tunnistaa. Sen sijaan tiedätkö, mitä suuhusi pistät, jos edessäsi on esim. eineslihapullia tai kebab-ateria?

Turhan tiukkapipoksi ei silti kannata ryhtyä. Liian tiukka pipo meinaan kiristää päätä. :)

Aamulla syön kaurapuuroa, raejuustolla ja mehukeitolla/marjoilla. Kahdella aterialla kalaa, kanaa tai lihaa ja riisiä. Niin ja kasviksia tietenkin. Väli- ja iltapalaksi rahkaa/raejuustoa ja hedelmiä ja marjoja. Näillä mennään.

Vielä yksi juttu, jota en ehkä ole muistanut hehkuttaa. Nimittäin kylmäpuristettu kookosöljy!! Aine, josta ollaan montaa mieltä enkä nyt perustele sen terveellisyyttä tieteellisesti vaan ihan oman kokemuksen perusteella. Koko sen ajan, kun kookosöljy on kuulunut päivittäiseen ruokavaliooni, olen pysynyt hoikkana. Lisään sitä joka aamu lusikallisen aamupuuroon. Pikku flunssat eivät myöskään ole vaivanneet, koska kookosöljy on luonnon antibiootti. Minulla on yksi purkki keittiössä ja toinen kylppärissä. Käytän kookosöljyä myös nykyisin meikinpoistoon. Toimii loistavasti eikä tule allergiaoireita, kuten melkein mistä tahansa muista tuotteista saan. Silloin tällöin myös sutaisen samaa tavaraa hiuksiini hoitoaineeksi. Ja kuorinta-aineen teen kookosöljystä ja suolasta. Voi sillä myöskin hampaat pestä tai käyttää suuveden asemasta. Jotkut vannoo kovastikin sen nimeen hampaiden puhdistuksessa, mutta pesen kyllä edelleenkin hampaani ihan normi hammastahnalla. Tulipa vaan mieleen tämäkin käyttötarkoitus. :)

Vuoden eka biisi. Voin samastua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti