maanantai 1. joulukuuta 2014

Avokado-suklaamousse

Yksi lempiraaka-aineistani on avokado. Saattaa olla, että olen asiasta jo aiemmin maininnut, mutta varmuuden vuoksi kerron uudelleen. Hedelmä, joka sopii kuin nenä päähän niin makeaisiin herkkuihin kuin suolaisiin ruokiin. Kana- tai tonnikalasalaatin avokado nostaa aivan uudelle tasolle. Käy myös sellaisenaan halkaistuna suoraan lusikoitavaksi pikaruuaksi. :)

Kun ensimmäisen kerran itse ostin avokadoa kotiini vuosia sitten, olin hiukan epäluuloinen. En ollut tottunut avokadon makuun, mutta olin lukenut sen terveellisyydestä. Niinpä mietin helpointa keinoa saada alas moinen terveyspommi, ja tulin siihen tulokseen, että smoothie on vastaus ongelmaan. Banaania, avokadoa sekä loraus sitruunamehua ja tuloksena oli uskomattoman kermainen ja hyvänmakuinen smoothie. Pikkuhiljaa totuin avokadon makuun jopa niinkin hyvin, että minusta tuli oikea avokadojen suurkuluttaja.
Avokado-suklaamousse näppärästi pilttipurkista tarjoiltuna.
Olin lähes unohtanut avokadon käyttökelpoisuuden kerman korvaajana makeissa herkuissa, kunnes törmäsin useissa blogeissa avokado-suklaamousseen. Ohjeissa on monenlaisia variaatioita. Kokeilin viime kesänä ensimmäisen kerran jotain reseptiä, mutta en ollut ollenkaan vakuuttunut moussen mausta. Ei se pahaa ollut, mutta sanotaanko niin, että on pikkuisen parempiakin mousseja tullut maistettua. Tämä versio oli kuitenkin sellainen, että kehtaan sen tänne laittaa. Mielestäni oli oikein hyvää! Ja superterveellistäkin vielä. Hiukan eri sarjassa painii tämä kuin kaupan lisäainevanukkaat. En kerennyt testaamaan valmista tuotetta lasten makunystyröihin, koska se katosi tuosta purkista hyvin nopeasti kuvan ottamisen jälkeen.

Välihuomautuksena on mainittava, että tähän käytettävien avokadon ja banaanin on oltava täysin kypsiä. Mausta tulee kitkerä, jos nämä ainekset ovat puolikypsiä.

Avokado-suklaamousse
1 kypsä avokado
puolikas banaani
(pari kuivattua kivetöntä taatelia)
2-3 rkl raakakaakaojauhetta tai tavallista sokeritonta kaakaojauhetta
1 rkl kookosöljyä
loraus mantelimaitoa tai kookosmaitoa (itse käytin ihan tavallista luomukevytmaitoa, toimi)
ripaus suolaa
vaniljauutetta tai jauhetta

Kaikki ainekset maitoa lukuunottamatta blenderiin ja surautetaan sileäksi. Seoksen paksuutta voi  säätellä maidon avulla. Jos haluaa lisämakeutta (banaanista ja taatelista tulee mielestäni riittävästi) voi lisätä hunajaa. Laitetaan jääkaappiin ja annetaan jäähtyä viileäksi ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti