tiistai 2. syyskuuta 2014

Täällä taas!

Viikko New Yorkissa vierähti nopeasti, mutta kivaa oli tulla kotiin! Oli upea reissu! Olin aika väsynyt ennen reissua ja pelkäsin hiukan palaavani entistä väsyneempänä takaisin, mutta ihme kyllä ei tällä kertaa tuntunut siltä, että lomalta palautumiseen tarvittaisiin hiukan lisää lomaa. No, aika pehmeä lasku mulla arkeen oli kuitenkin. Vasta tänään jouduin heräämään oikeasti aikaisin ja hiukan nihkeältä tuntui, kun illalla/yöllä ei uni tullut millään. Kai tää nyt on sitä jetlagia.

Vähän erilaiset lenkkimaisemat kuin kotikulmilla
Kävelyä lukuunottamatta ei reissussa tullut paljoa urheiltua. Ellei shoppailua lasketa liikunnaksi? Ystäväni kanssa tulimme erään ostosreissun jälkeen siihen tulokseen, että kyllä shoppailu on liikuntaa. Ainakin, jos ostaa tarpeeksi paljon ja tarpeeksi painavia tuotteita ja kantaa ne kävellen hotellille.

Käveltyä tuli melko paljon. Laskeskeltiin, että helposti viikon aikana 50 km meni rikki. Parin ensimmäisen päivän jälkeen mulla kipeytyikin polvi ikävästi, mutta yhden päivän huilailun ja apteekista ostetun kipugeelin levittelyn jälkeen onneksi helpotti. Sen verran kuitenkin oli jalat hellänä kävelystä, ettei enää varsinaisesti lenkille viitsinyt/jaksanut/pystynyt menemään. Juoksulenkillä en siis viikon aikana käynyt. Kävellen kaupunkia kuitenkin näki parhaiten ja kilometrejä kertyi ihan huomaamatta maisemia ihmetellessä. Niskallekin tuli jumppaa, kun joutui kallistelemaan päätä aika tavalla pilvenpiirtäjiä tuijotellessa. :)
Huomattavasti enemmän huimasi katsoa näitä rakennuksia alhaalta ylös kuin ylhäältä alas!



Tältä näytti tuon ylemmän kuvan rakennuksen katolta. Top of The Rock.
Jumppailijoita Brooklyn Bridgellä.

Siellähän se patsas pönöttää.
Eniten ennen matkaa mietitytti ruokailut. Kuinka monta kiloa tulee viikossa takaisin pizzojen ja hampurilaisten maassa?? Ei yhtään, jos ei syö niitä! Sen sijaan syötiin joka päivä lounaaksi sushia. Oli kyllä hyvää ja piti nälän pitkään. Koko matkan aikana ei "ehtinyt" syömään missään välissä kauheasti herkkuja, kun ei mahaan mahtunut. Pariin otteeseen sentään syötiin fro-yota, jugurttijäätelöä, joka ainakin teoriassa oli melko kevyttä. Siis ennen kuin siihen lisäsi päälle kaikenlaista ei niin kevyttä. Aamupuuroakaan ei tarvinnut koko viikoksi unohtaa, koska lähikaupassa oli puuroautomaatti, josta sai pahvikuppiin take away-kaurapuuron! Melko hiilihydraattipitoista ruokaa tuli koko viikko syötyä, mikä toisaalta oli ihan hyvä, niin jaksoi kävellä. Hiukan turvonnut olo on, mutta se palautunee, kun taas palaa omaan tuttuun ruokavalioon.

Reissun aikana mieli lepäsi, vaikka aikamoista vilinää ympärillä olikin. Viikon aikana ei ehtinyt paljoa arkisia asioita stressaamaan ja voi sanoa, että loma oli hyvin onnistunut irtiotto arjesta. Nyt taas jaksaa ja on uutta intoa!

Ja ettei tämä New York-hypetys nyt ihan varmasti jäisi liian kevyeksi, niin laitetaan loppuun vielä asiaan kuuluva biisi, jonka videolla vilahtelee tuttuja maisemia: Alicia Keysin New York!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti